Chapeau!

chapeau De interactieve concerten CHAPEAU! worden uitgevoerd door studenten/alumni van het Conservatorium Maastricht, afdeling Docent Muziek – Orthopedagogische muziekbeoefening. Chapeau! biedt voorstellingen aan met wisselende thema’s waarbij het publiek op een actieve manier betrokken wordt.

Het publiek wordt uitgenodigd om canons te zingen of vanuit de zaal mee te doen met enkele zitdansen. De luisteraars kunnen meezingen op golden oldies, nieuwe liedjes in samenzang ervaren, luisteren naar rustgevende klassieke muziek of zich laten verrassen door sprankelende jazz standards.

Chapeau! biedt een breed scala aan verschillende muziekstijlen en instrumenten in het repertoire waardoor er voor iedereen wel wat moois tussen zit.Het programma wordt afgestemd op de omvang en de mogelijkheden van het aanwezige publiek, het is daardoor uitermate geschikt voor zowel actieve ouderen alsook meer kwetsbare ouderen in de vorm van een kleinschalige huiskameractiviteit. Als vanzelf ontstaan zo contacten tussen ouderen/deelnemers en studenten/musici en is er het plezier van het samen zingen en muziek maken.

De opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht is bij herhaling uitgeroepen tot een topopleiding in Nederland. Zij behoort tot één van de twintig excellente HBO opleidingen en wordt als nummer één beoordeeld binnen de muzieksector. De opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht leidt op tot vakbekwaam docent en/of muziekpedagoog in een brede beroepspraktijk. In deze beroepspraktijk betrek je kinderen, jongeren en volwassenen op een inspirerende wijze bij muziek en cultuur. Je stimuleert ze en leert ze zelf musiceren op een passend niveau.

Muziek Jong voor Oud biedt als enige een podium voor deze studenten in de geriatrie. Zij zetten hun kennis in om een passend programma te ontwikkelen voor ouderen en dit samen met hen uit te voeren.