Orlando in de regio

orlando_regio Het Orlando Festival is het oudste kamermuziekfestival in Nederland. Door de speciale formule van het Festival, het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, door de prachtige Festival-locatie en verrassende programmering blijft het Orlando Festival uniek en aantrekkelijk voor velen.

Al sinds 1982 verzamelen kamermuziekliefhebbers uit de hele wereld zich in het 16e eeuwse klooster van Rolduc (Kerkrade, Zuid-Limburg),  waar de hele dag door openbare lessen worden gegeven aan zowel de meest getalenteerde jonge professionele ensembles als enthousiaste en toegewijde amateurgroepen. Een van de charmante kanten van het Festival is de aanwezigheid van zowel jonge scholieren als ervaren amateurs, beginnende professionele ensembles maar ook gelouterde concourswinnaars in de Masterclasses.

Het Orlando Festival en de Stichting Muziek Jong voor Oud werken sinds 2012 samen om jaarlijks drie bijzondere concerten voor ouderen op locatie bij verschillende zorgcentra te organiseren. Op deze manier wil het Orlando Festival ook mensen laten genieten van hun concerten, die niet in staat zijn om hun reguliere concerten te bezoeken. Dit past geheel in de geest van de Stichting Muziek Jong voor Oud die hiermee jong toptalent van de Orlando Academy een kans wil bieden om te spelen voor een publiek en daardoor ook weer een maatschappelijke bijdrage te leveren.