Meziek van Vreuger

De interactieve concerten Meziek van Vreuger worden uitgevoerd door studenten/alumni van het Conservatorium Maastricht, afdeling Docent Muziek – Orthopedagogische muziekbeoefening. Meziek van Vreuger biedt concerten aan met wisselende thema’s waarbij het publiek op een actieve manier betrokken wordt.

Beweging en meedoen staat voorop bij deze concerten. Het ensemble Meziek van Vreuger neemt de ouderen mee op een muzikale reis naar vroeger. De actieve deelname van de ouderen staat bij dit concert voorop; er wordt meegezongen en er wordt op aanwijzing van het ensemble ook actief geklapt en bewogen (klapspelletjes en zitdansen). De luisteraars kunnen genieten van golden oldies, nieuwe liedjes in samenzang ervaren, even een moment rust nemen en zich laten verrassen door een sprankelende jazz standard.
Het programma wordt afgestemd op de omvang en de mogelijkheden van het aanwezige publiek. Het is daarom uitermate geschikt voor zowel actieve ouderen alsook meer kwetsbare ouderen in de vorm van een kleinschalige huiskameractiviteit.