Samen met leerlingen van de kleuterschool/basisschool (onderbouw) wordt er een exclusieve muziektheatervoorstelling voor én met ouderen gemaakt. De activiteit kan worden georganiseerd in samenwerking met bv. een zorglocatie, de Zonnebloem, een ouderenvereniging of een wijkcentrum. De workshop kan niet plaatsvinden zonder één van de deelnemende groepen. Beiden hebben een actieve rol. Deze workshop wordt op locatie geoefend en gepresenteerd.
Bij zowel het oefenen als het presenteren worden de deelnemers uitgenodigd om actief deel te nemen. Contact en ontmoeting staan centraal in dit project!
Verschillende klassieke muziekstukken, (bv. Peer Gynt, De Schilderijententoonstelling etc.) vormen het uitgangspunt voor een muziektheatervoorstelling.
De kinderen en de bewoners worden welkom geheten op locatie en in het theater. Onder muzikale begeleiding en groot applaus mag iedereen die dat wil door het rode theatergordijntje lopen, een buiging maken en zich voorstellen aan het publiek. Vervolgens gaan de verkleedkoffers open en mag jong en oud zich (onder begeleiding van gepaste muziek) verkleden. Elkaar helpen met een ritssluiting, het aantrekken van een jasje of broek is uiteraard toegestaan. Nogmaals presenteert een ieder zich met een diepe buiging, maar nu in de nieuwe rol! En dan kan het verhaal beginnen. Middels toneel- en dansspelletjes/oefeningen maken de kinderen en de deelnemers uiteindelijk samen een prachtige “voorstelling”. Omdat elk publiek weer anders is, kent elke workshop een uniek verhaal! Ook de ouders van de kinderen en familieleden van de ouderen kunnen worden uitgenodigd om naar de “voorstelling” te komen kijken. Als vanzelf zal er contact ontstaan tussen de kinderen, ouders van de kinderen en de deelnemers. Hierdoor ontstaat er opnieuw een contact tussen doelgroepen die elkaar in het dagelijks leven misschien niet zo snel zouden ontmoeten.
Een workshop duurt ongeveer 1 uur.
Voor een korte impressie, ga naar Oma Applaus (vanaf 3 minuut 30)