Oma Applaus

Muziek Jong voor Oud en het Kootje Spek Theater maakt samen met leerlingen van de peuterschool/basisschool (onderbouw) een exclusieve muziektheatervoorstelling voor én met ouderen. De activiteit kan worden georganiseerd in samenwerking met bv. een zorglocatie, de Zonnebloem, een ouderenvereniging of een wijkcentrum. De workshop kan niet plaatsvinden zonder één van de deelnemende groepen. Beiden hebben een actieve rol. Deze workshop wordt op locatie geoefend en gepresenteerd.

Bij zowel het oefenen als het presenteren worden de deelnemers uitgenodigd om actief deel te nemen. Contact en ontmoeting staan centraal in dit project!

Verschillende klassieke muziekstukken, (bv. Peer Gynt, De Schilderijententoonstelling etc.) vormen het uitgangspunt voor een muziektheatervoorstelling.
Carolien verwelkomt de kinderen en de bewoners op locatie en in het theater. Onder muzikale begeleiding en groot applaus mag iedereen die dat wil door het rode theatergordijntje lopen, een buiging maken en zich voorstellen aan het publiek. Vervolgens gaan de verkleedkoffers open en mag jong en oud zich (onder begeleiding van gepaste muziek) verkleden. Elkaar helpen met een ritssluiting, het aantrekken van een jasje of broek is uiteraard toegestaan. Nogmaals presenteert een ieder zich met een diepe buiging, maar nu in de nieuwe rol! En dan kan het verhaal beginnen. Middels toneel- en dansspelletjes/oefeningen maken de kinderen en de deelnemers uiteindelijk samen een prachtige “voorstelling”. Omdat elk publiek weer anders is, kent elke workshop een uniek verhaal! Ook de ouders van de kinderen en familieleden van de ouderen kunnen worden uitgenodigd om naar de “voorstelling” te komen kijken. Als vanzelf zal er contact ontstaan tussen de kinderen, ouders van de kinderen en de deelnemers. Hierdoor ontstaat er opnieuw een contact tussen doelgroepen die elkaar in het dagelijks leven misschien niet zo snel zouden ontmoeten.

Een workshop duurt 1,5 uur inclusief pauze.

Voor een korte impressie, ga naar (vanaf 3 minuut 30)  Oma Applaus