Schilderen op live muziek

Musici spreken vaak over kleuren in de muziek terwijl beeldend kunstenaars spreken over ritme en dynamiek van een compositie.

Een prachtige workshop waarbij de gasten kunnen genieten van de muziek en worden gestimuleerd om op een intuïtieve manier uiting te geven op het vel voor zich. Dit alles onder begeleiding van een kunstenaar!

Welke emoties roept muziek op en hoe uit zich dat in beeldende kunst? Herinneren bepaalde instrumenten aan specifieke kleuren? Het benoemen van kunstenaars waarvan het werk geïnspireerd is door muziek. Het publiek/De ouderen nemen deel aan een workshop waarin het beluisteren van live muziek op een actieve manier (Hoe kan je eigenlijk luisteren in kleuren? en hoe zie je ritme in een schilderij?) wordt gecombineerd met het maken van een eigen kunstwerk. Het beluisteren van live muziek en de beeldende uitingen leiden tot emoties die de gesprekken tussen de bewoners stimuleren.

Een expositie van de gemaakte werken op uw locatie zou een mooi gevolg kunnen zijn.

Deze workshop wordt gegeven in verzorgingshuizen (óók voor dementerende ouderen), maar kan ook door particulieren worden aangevraagd! Neem graag contact met ons op!