Tieëkezinge Nieuwe Stijl


Samen zingen in een nieuw jasje, maar met de gezelligheid van vroeger. Tieëkezinge is een activiteit die in Limburg nog zeer geliefd is. Muziek Jong voor Oud heeft deze activiteit in een nieuw jasje gestoken.

Zingen is enorm stimulerend voor de hersenwerking van iedereen en voor (dementerende) ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in het bijzonder.
Daarnaast is het bewezen dat zingen gelukkig maakt. Bij deze activiteit worden de gasten uitgenodigd om het grootste gedeelte actief mee te zingen en daarnaast te genieten van mooie luisterliedjes, die een moment van bezinning bieden.

De zussen Amber Nelissen en Britt Nelissen brengen dit programma met veel spontaniteit, waarbij contact met het publiek een belangrijk onderdeel is. Ze maken een mix van liedjes van vroeger en liedjes van ‘minder-vroeger’. Hierbij houden ze ook rekening met de nieuwe generatie ouderen. Alle gasten ontvangen een tekstboekje en/of de teksten worden op een scherm geprojecteerd, zodat deelname optimaal is.
Dit concert duurt één uur (zonder pauze).